Tandwielen

10 Item(s)

Nieuwe tandwielen voor je Tomos kopen? Hier zit je goed!

Zorg voor de beste tandwielverhouding en bestel het juiste voortandwiel in combinatie met het juiste achtertandwiel. Makkelijk zelf te vervangen. Dan komt de volgende vraag: Wat is de beste verhouding? Hier hebben we meerdere antwoorden voor en het hangt ook grotendeels af van je eigen voorkeur en of je Tomos standaard loopt (niet opgevoerd) en of het een snor (25 km/h) uitvoering is of een brom (45 km/h).

Standaard verhouding Tomos snorfiets (25 km/h)

De originele verhouding voor een Tomos snorfiets is 26 - 33. Dit betekend een 26 voortandwiel en een 33 achtertandwiel. Wil je dan de snelheid iets verhogen kan je een kleiner tandwiel monteren (kleinere diameter, minder tanden) zoals een 31 of 28 tandwiel. De trekkracht neemt dan iets af maar is nog steeds voldoende. De topsnelheid zal iets verhogen.

Monteren tandwielen op een Tomos


De meeste tandwielen bij Tomos worden aan de voorkant met 1 bout bevestigd en aan de achterkant met meerdere bouten.
Er zijn enkele Tomos brommers, zoals de Tomos Youngster welke ook een achtertandwiel hebben die met 1 bout is bevestigd.
Deze tandwielen zijn het zelfde als voortandwielen van andere Tomos brommers.
Het is belangrijk de tandwielen tijdig te vervangen, omdat de ketting van Tomos van onnodig veel slijt.
We helpen je graag met het vinden van tandwielen voor je Tomos brommer of snorfiets, neem contact op met onze klantenservice of stuur een e-mail.